barnresan

Mandelsmör (och min superdupergoda choco bowl)!

Ja, nu tjatar jag om den igen – den där magiskt goda choco bowlen, men nu har jag äntligen gjort en laddning till frulle efter att jag förra veckan gick bananas på overnight oats. Tyvärr kändes det inte som att jag längtade till frukosten med den men det gör jag nu! Tänker att jag nog skulle kunna servera en variant av den här som dessert också. Då skulle jag nog toppa med lite fluffig kokosgrädde (den från Garant/Willys funkar bäst att vispa tycker jag).

En uppdatering från tidigare gånger jag gjort den är att jag nu också hade mandelsmör. Älskar man nötter i alla former är det här så enkelt att göra och helt otroligt gott! Det finns så klart att köpa färdigt mandelsmör på affären men det är inga problem att göra själv.

☆ Bre ut 200 gram mandlar på en plåt och kör i ugnen i 20 minuter på 150 grader.
Om man vill ha skållade så kan man göra det innan, men det är en smaksak och jag använde oskållade.
☆ Mixa mandlarna med olja (häll i lite åt gången för att få prick den konsistensen du vill ha) och salt. Klart!

Det här går säkert att göra med andra nötter också så jag ska testa med både hasselnötter och jordnötter. Så gott som pålägg på mackan, eller tänk till banana pancakes/american pancakes!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats