barnresan

Sedan sist…

Jag vet inte hur många inlägg jag tänkt göra eller påbörjat men som av olika anledningar inte blivit av!

För oss går allt bra och just nu håller vi oss mest hemmavid som de flesta andra. Tiden rusar fram och lillasyster har hunnit bi 4 månader! Hon dregglar och biter på allt så det är nog tänder på gång, storebror var 5,5 mån när första gaddarna kom så hon verkar få lika tidigt. Här kommer en uppdatering om båda barnen:

Storebror!

  • Han har hunnit bli 1,5 år! Han pratar mycket och ofta, är en liten spjuver som busar och skojar och det är ofta full fart även om han ibland blir lite reserverad. Han gillar att springa, städa (sopen och dammsugaren är poppis), böcker, att bada och att vara utomhus.
  • Nu senaste månaderna har vi äntligen fått en bra sömnrytm! Han somnar vid 19.30 på kvällarna, är en early bird och vaknar vid 05.30 men vi stiger inte upp förrän efter 06. Vilor under dagen har ju aldrig funkat så bra för oss – vi har aldrig vetat hur länge han skulle sova. Ibland 30 min och ibland 1,5 timme. Han är ganska lättväckt också och det har inte gått att söva om under dagtid. Det har inte heller funkat att promenera och sedan parkera vagnen.
    Nu har det däremot vänt! Han somnar efter lunch och sover oftast 2,5 timme. Om än han vaknar till kan han somna om själv. Otroligt skönt även för honom, så han orkar röja runt till läggdags.
  • Ligger ganska mitt på medelkurvan.

 

Lillasyster!

  • Vår 4-månaders-tjej verkar ha samma strålande humör som brorsan. Det har varit besvärligt med magen, särskilt på kvällarna, men för några veckor sedan vände det. Vi vet inte om det är åldern (då magen oftast brukar bli bättre runt 3-4 mån sa vår bvc-sköterska) eller om det beror på ersättningen. När vi var iväg för några veckor sen hade jag nämligen packat för lite ersättning och där vi handlade fanns inte den (Nan Sensitive) så köpte Babysemp. Och plötsligt blev allt mycket bättre!
  • Precis som storebror gillar hon att vara nära och vara med och är väldigt nyfiken på allt han gör. Hon rullar runt för fullt och försöker sätta sig upp när hon är i babysittern.
  • Hon somnar oftast vid 18.30, äter en gång till innan vi lägger oss och vaknar sen vid 02 och 04 för att äta. Vid 04 ligger hon gärna och jollrar en stund innan hon förhoppningsvis sover vidare lite till!
  • Verkar inte gilla om någon kommer för nära för snabbt, då kommer stora tårar. Trots att det är familj vi träffar ofta.

 

Det är många skillnader också! Storebror fick vi vagga till sömns och han ville nästan alltid somna på en. Gillade aldrig riktigt vagnen som bebis och har inte varit nöjd om han vaknat och inte fått komma upp.
Lillasyster somnar gärna själv och snabbt både i babynest och i vagn. Hon är väldigt nöjd i vagnen om än hon ligger vaken. När hon vaknar under natten vill hon däremot gärna komma närmare. Hon sover väldigt bra – en kort sväng efter 08 och nästa gång efter lunch. Det har gått bra att synka deras vila då så hon sover oftast 2,5 – 3 timmar då. Sen en till kortis efter middagstid innan hon somnar för kvällen. Så olika med barns sömn!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats