barnresan

MVC vecka 38

Numera försöker jag sova när vår kille sover på dagarna – då tar vi vilan inne och jag får inte lika ont då jag inte skjuter vagnen. Det gör att det inte heller finns lika mycket tid! Samtidigt gör vi inte så mycket, är ute med hans cykel och träffar någon kompis ibland. Mycket beror på min dagsform nu i slutspurten av denna syskongraviditet!

I veckan har det varit MVC-besök på schemat och denna gång följde pappan med. De har helst sett att en kommit själv men jag såg en lapp förra gången där det stod ”ta gärna med din friska partner” och det var nog kul för honom att få lyssna live på hjärtljuden. Barnet var hemma med farmor!

Jag märker också att jag missat att uppdatera om förra MVC-besöket. Kanske för att det är snabbare besök och inte så mycket som händer, mest de vanliga kontrollerna. Då (för två veckor sedan) fick vi en baby bag med bl a blöjor, våtservetter, babyolja, tidningar och en Viafree-värdecheck som jag misstänker att vi INTE kommer ha tid att nyttja framöver! Fick även fylla i ett papper till BVC om hemförhållanden, tankar om amning m. m.

Så! Denna gång?

  • Mitt Hb har gått upp till 122 (försöker komma ihåg att äta 2 järntabletter varje morgon).
  • Magen mätte 35 cm.
  • Hjärtljuden ca 140.
  • Blodtrycket 101/80.
  • Bebisen ligger neråt men är inte fixerad ännu. Det är vanligt att de inte fixeras lika snabbt när en är omföderska, då bäckenet inte gått tillbaka. Det enda jag ska tänka på (om hon inte fixerat sig förrän vid förlossningen) är att inte röra mig i onödan om vattnet går, då det finns en liten risk att navelsträngen hamnar i vägen för bebisens huvud. Det här är inget ovanligt lät det som utan de rekommenderar att inte vara uppe och traska utan bara gå till bilen när det är dags att åka till sjukan och förlossningen.

Vår vanliga barnmorska hade fullbokat denna vecka så vi hade en annan denna gång. Jag blev i alla fall peppad när hon sa att oftast (men inte alltid så klart) hänger tiden vid förlossningarna ihop – om första barnet kom tidigare, kommer andra barnet mest troligt också lite tidigare. Vagnen är riggad, skötväskan packad och det enda jag inte riktigt är redo för är om vi kommer behöva sova borta från lilla sockertoppen! Tanken var att han skulle sova borta för någon månad sedan då vi skulle på galej men det blev inställt.
För honom går det nog bra, det är värre för mig! ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats