Header Image

barnresan

Hej! Mars 2018: vår första IVF-behandling. Maj 2019: efter vårt tredje embryo transfer föddes vårt första barn. Juni 2020: vårt andra barn föds utan IVF-behandling! IVF-tankar, bebistid och småbarnsår! Och allt jag tycker är kul och som kretsar runt det här med kids: aktiviteter, böcker, inredning, kläder & leksaker. Kontakt: [email protected] Instagram: barnresan.se

Mandelsmör (och min superdupergoda choco bowl)!

Publicerad,

Ja, nu tjatar jag om den igen – den där magiskt goda choco bowlen, men nu har jag äntligen gjort en laddning till frulle efter att jag förra veckan gick bananas på overnight oats. Tyvärr kändes det inte som att jag längtade till frukosten med den men det gör jag nu! Tänker att jag nog skulle kunna servera en variant av den här som dessert också. Då skulle jag nog toppa med lite fluffig kokosgrädde (den från Garant/Willys funkar bäst att vispa tycker jag).

En uppdatering från tidigare gånger jag gjort den är att jag nu också hade mandelsmör. Älskar man nötter i alla former är det här så enkelt att göra och helt otroligt gott! Det finns så klart att köpa färdigt mandelsmör på affären men det är inga problem att göra själv.

☆ Bre ut 200 gram mandlar på en plåt och kör i ugnen i 20 minuter på 150 grader.
Om man vill ha skållade så kan man göra det innan, men det är en smaksak och jag använde oskållade.
☆ Mixa mandlarna med olja (häll i lite åt gången för att få prick den konsistensen du vill ha) och salt. Klart!

Det här går säkert att göra med andra nötter också så jag ska testa med både hasselnötter och jordnötter. Så gott som pålägg på mackan, eller tänk till banana pancakes/american pancakes!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *