barnresan

MVC-besök vecka 38

I dag var det dags att dra till barnmorskan igen. Min förhoppning var att hon skulle säga att det är lika bra att vi avbokar nästa tid för bebisen är på väg! Hur hon skulle veta det har jag ingen aning om, så det fick vi inte höra.

Resultatet av dagens koll var istället:

☆ Blodtrycket 85/68.
☆ Blodvärde 122.
☆ Bebisens hjärtljud låg kring 133.
☆ Magen följer sin kurva.
☆ Kissprovet var helt blankt.

Vi pratade också lite om sammandragningar. Jag tycker det är knepigt att veta om det är en sammandragning, då jag upplever magen som ganska spänd ibland när bebisen rör på sig. Barnmorskan sa att det kan börja kännas ganska högt upp på magen och sen  neråt och det har jag inte känt. Någon natt har jag vaknat till lite av att det nästan krampat i magen, men inget regelbundet än så länge.

Jag fick också säga hur jag tycker att graviditeten varit. Trots lite krämpor och att jag inte kan röra mig som vanligt eller träna så har jag haft en jättebra graviditet. Tröttheten och foglossningen, lätt illamående och sömnproblemen verkar vara rätt så vanliga grejer och helt förståeligt när det händer mycket i kroppen och en helt ny människa växer där inne! Varken jag eller pappan har direkt känt någon oro, det har inte varit några komplikationer hittills och hela tiden har jag och bebisen varit ganska precis som veckouppdateringarna i apparna säger. Två veckor till nästa besök och sen hoppas jag det är dags för den här kroppen att fara till förlossningen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats