Header Image

barnresan

Hej! Mars 2018: vår första IVF-behandling. Maj 2019: efter vårt tredje embryo transfer föddes vårt första barn. Juni 2020: vårt andra barn föds utan IVF-behandling! IVF-tankar, bebistid och småbarnsår! Och allt jag tycker är kul och som kretsar runt det här med kids: aktiviteter, böcker, inredning, kläder & leksaker. Kontakt: [email protected] Instagram: barnresan.se

Smarriga sötpotatisbullar

Publicerad,

Mitt fredagstips är de här supergoda sötpotatisbullarna! Receptet är egentligen på biffar men ofta rullar vi dem till små bullar – särskilt om det varit barn med som ska äta.

Jag ääälskar sötpotatis i alla former och det här har blivit en favoriträtt hemma hos oss!

Om en gillar vitlök tycker jag en tzatziki med Crème Fraiche, gurka och vitlök blir godast till! Eftersom det både är sötpotatis och bönor i bullarna har vi många gånger bara haft en rejäl sallad och kokt broccoli som tillbehör men det passar också med pasta (vi hade bönpasta på bilden), couscous, quinoa – ja, allt möjligt faktiskt! För att göra salladen mer spännande sätter jag gärna i lite olika frukter.

 

Sötpotatisbullar/biffar

200 gram sötpotatis

100 gram cashewnötter (jag har ibland bytt ut nötterna till olika frön)

1 ½ msk ingefära

1 lime (jag har tagit färdig limejuice i flaska)

2 förpackningar kokta vita bönor (à 380 gram)

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk sesamfrön

½ dl majsstärkelse

2 msk olja

  1. Lägg cashewnötterna i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Skala och riv sötpotatisen grovt. Pressa ur vätska (det här har jag inte behövt göra). Skala och riv ingefära. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  3. Mosa bönorna grovt med en gaffel eller mixa dem (mycket smidigare) tillsammans med limejuice. Blanda även i ingefära. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt nötterna rinna av och mixa dem. Blanda bönor med nötter, sötpotatis, sesamfrön och majsstärkelse till en smet. Låt vila minst 15 minuter. Gör under tiden tzatziki eller annan favvodressing/passande röra.
  5. Smaka av smeten och tillsätt kryddor eller mer lime efter smak och konsistens.
  6. Forma smeten till lagom stora bullar eller ca 8 biffar.
  7. Stek i olja och vänd då och då.

Servera med valfritt tillbehör!

 

Mitt förslag på sallad: Ruccola, spenat, granatäpple, mango, sockerärter, fetaost! Mmmums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *